Specialist in Poedercoating
Alders Coatings
Welkom.

Over ons.

Stralen.

Poedercoaten.

Natlakken & Spuiten.

Particuleren.

Routebeschrijving.

Contact.

Algemene voorwaarden    

Copyright ©  

Welkom.
Over ons.
Stralen.
Poedercoaten.
Natlakken & Spuiten.
Particuleren.
Routebeschrijving.
Contact.
Bel:078-6540207

Er zijn verschillende manieren van stralen Bij Alders Coatings stralen wij pneumatisch in een grote straalcabine waarbij een straalmiddel met hoge snelheid tegen een object wordt geblazen. Dit stralen in de volksmond ook wel zandstralen genoemd kan met verschillende straalmiddelen uitgevoerd worden denk bijvoorbeeld aan grit,  korrund , zirkonium, kunststof, boompit, glasparelstralen het zo genaamde glasparelenen.

De inslag op het te stralen oppervlak word bepaald door de korrelvorm  de  hardheid en de standdijd van het straalmiddel. De keuze van het straalmiddel is dus afhankelijk van welk materiaal  het object gefabriceerd is , Lood is zachter dan roodkoper, roodkoper weer zachter dan aluminium aluminium dan ijzer etcetra  etcetra.

 

 

Pneumatisch stralen...

Hieronder uileg over  korrelvormen van straalmiddelen:

 

Glasparel stralen

Glasparel stralen wordt hoofdzakelijk toegepast voor Non Ferro (niet ijzer houdende) materialen.

Als voorbeeld geef ik;   RVS, aluminium, lood en ook brons. Producten van deze materialen kunnen variëren van vleeshaken uit de voedingsindustrie,  een machine uit de voedingsindustrie, voedingsplaten, glaslijsten, cilinderkoppen  tot zelfs de kerkklok bij u in de buurt.

Zoals aangegeven wordt glasparel stralen toegepast voor het verfijnen dan wel verfraaien  van het oppervlak maar veelal wordt dit in de voeding Industrie toegepast in verband met de  hygiëne naast een verfraaid beeld geeft dit ook een lage ruwheid de zogenaamde (RA-waarde) door het bereik van deze lage ruwheid ontstaat er een strak oppervlak en kunnen bacteriën zich nagenoeg niet nestelen in de open structuur van het materiaal.

 

 

Glasparel stralen...