Specialist in Poedercoating
Alders Coatings
Welkom.

Over ons.

Stralen.

Poedercoaten.

Natlakken & Spuiten.

Particuleren.

Routebeschrijving.

Contact.

Algemene voorwaarden    

Copyright ©  

Welkom.
Over ons.
Stralen.
Poedercoaten.
Natlakken & Spuiten.
Particuleren.
Routebeschrijving.
Contact.
Bel:078-6540207

Poedercoaten  is een elektrostatisch proces waarbij staal, verzinkt staal en aluminium wordt gecoat in de elke gewenste kleur. Poedercoaten is slag- en slijtvast, kleurrijk en esthetisch en heeft een lange levensduur echter zonder kathodische eigenschappen. (geen roestwering) Poedercoaten in combinatie met thermisch verzinken, het zogenaamde  duplex systeem is de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie. Duplex is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden en resulteert in een levensduur die langer is dan de som van de beschermingsduur van beide systemen afzonderlijk. Poedercoaten is breed toepasbaar op onder andere balkonhekken, gevelpanelen, deuren en ramen, tuinhekken, afrasteringen, geluidsschermen, straatmeubilair zoals abri's, fietsenrekken en verkeerslichten. Naast de buitentoepassingen zijn er ook tal van binnentoepassingen.

 

 

Dubbel duurzaam met duplex Het ijzersterke duplexsysteem is een combinatie van thermisch verzinken en poedercoaten of natlakken. De meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie en uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden. Het synergetisch effect van een verzinkte ondergrond en een goed poedercoat- of natlaksysteem resulteert in een uitzonderlijk lange levensduur, langer dan de som van de beschermingsduur van beide systemen afzonderlijk. Conform NEN-norm 5254 zorgt ALDERS COATINGS de poedercoatspecialist voor een uniforme kwaliteit van het Duplex-systeem.

 

Zichtbaar strakker met Alcoat.

Alcoat ® biedt een strakke en gladde toplaag. Alcoat ® is een nieuwe vorm van duplex die ALDERS COATINGS heeft ontwikkeld om het uiterlijk van de zinklaag in combinatie met een coatlaag te optimaliseren. Alcoat ® is daarom uitermate geschikt voor esthetische toepassingen, zoals balkon- en traphekken, galerijhekken, leuningen, strekmetaal, licht constructiewerk, sierhekken, sierkolommen en gevelverfraaiingen.Al jaar en dag is dit bij alders coatings  toepasbaar op producten die tot voor kort bij andere coaters moeilijk te verzinken waren, zoals fijnmazige geperforeerde platen.
 

Alcoat ©  Specials

 

Twee-laags unie kleuren en twee-laags metallics:

Wij zijn in staat om elk gewenste autokleur toe te passen en te verwerken in een twee-laags poedercoatsysteem het verschil ten opzichte van een twee-laags autolaksysteem is dat er een diepere glans ontstaat en dat de krasvastheid veel hoger is dan die van een blanke twee componenten acryl. (2 k acrylaat lak)

 

Fluorescerend poeder:

Tevens hebben wij in ons assortiment reflecterende/ fluorescerende poedercoating  dit systeem voorafgaand van een witte onderlaag  een poeder kleurlaag en afgedekt met een blanke poedercoating is door ons zelf ontwikkeld in 2009.

 

Blackchroom

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van uitproberen en ontwikkelen hebben wij een Blackchroom ontwikkeld die niet afgepoederd hoeft te worden met een blanke poedercoatlaag.

Deze poeder doorstaat een zoutsproeitest van 400 uur dat gelijk staat aan +- vier jaar glansvermindering.

 

Uitleg van het poedercoatsysteem door ALDERS COATINGS  de 
poedercoatspecialist.............

Het proces van poedercoaten

Bij poedercoaten bepaalt de voorbehandeling van het staal, verzinkt staal of aluminium in belangrijke mate de kwaliteit van het eindresultaat. Iedere ondergrond vraagt een specifieke aanpak. Bijvoorbeeldeen mechanische voorbehandeling door middel van stralen voor staal, chromateren of licht aanstralen voor verzinkt staal of een chemische voorbehandeling door middel van zeswaardig chromateren voor aluminium. (In de afgelopen 15 jaar van ons bestaan is gebleken dat bij het aanstralen en zelf met een bepaalt soort koudontvetting een levensduur van 8 jaar gegarandeerd kan worden op niet zesvoudig gechromateerd aluminium.) De afwerking is afhankelijk van de toepassing en er zijn diverse systemen mogelijk. Er zijn epoxy- en polyesterpoedercoatsystemen. Epoxypoeder zorgt voor een betere benatting en chemische resistentie. Polyesterpoeder is zeer geschikt voor buitentoepassingen dankzij specifieke eigenschappen als vloeiing, hechting en glansbehoud. Vanzelfsprekend geven wij u graag persoonlijk advies.

 

Poerdercoaten constructie

Ook voor poedercoaten van constructies kunt u bij ons terecht. Gewicht tot 1800 kg is geen probleem, ook hoeft het zwaartepunt niet in het midden te zitten omdat wij kunnen werken met verschillende ophangpunten. De minimale behandeling die wij aan constructiewerk geven is  stralen en in één of twee  lagen poedercoaten, voor een buitentoepassing komt hier nog conserveren bij.

Met dit systeem kunnen wij ons werk garanderen.

Wij garanderen dat we alleen SA 2,5 tot SA 3 stralen op blank metalen onderdelen.

 

Poedercoaten van constructie voor de Industrie of particulieren...